Pekárenství a potravinářský průmysl
Využití teplotních profiloměrů v továrně na arašídové máslo
Problémy
Vzhled a chuť konečného produktu jsou v potravinářství prioritou. Druhou stranou mince je však ziskovost celé výroby a nutnost splnění legislativních požadavků, jako je např. hlášení bezpečnosti FDA pro certifikaci bez salmonely, čehož si byl velice vědom výrobce arašídového másla Southern food products. Proto oslovil společnost ECD.
Řešení
Pro proces pražení ořechů nabídla společnost ECD sestavu obsahující teplotní profiloměr SuperM.O.L.E.® Gold, tepelnou bariéru BB-80 a 6 termočlánků potažených teflonem a uspořádaných ve 3 tubách umístěných po šířce pásu. Pro preferovaný vzhled konečného produktu a optimalizovanou ziskovost, s ohledem na čas a teplotu potřebné pro periodické požadavky na hlášení FDA, je prováděna boční rovnováha a optimalizace propustnosti.
Výsledek
Pravidelné testování zajišťuje splnění bezpečnostních norem a výrazně zvyšuje důvěryhodnost a spolehlivost výrobků. Zakomponování teplotního profilování zajišťuje:
- přesné nastavení tepelného procesu
- konzistentní teplotu pražení
- sledování a analýzu dat
- rychlou instalaci profiloměru
- optimalizaci výrobního procesu a nákladů
Katalog produktů
Teplotní profiloměry | |
Tepelné bariéry | |
Termočlánky |
Mohlo by vás zajímat
Videa o ECD na YouTube | |
Školení o pájení | |
Příklady aplikací ECD v průmyslu a laboratořích |